Friday, March 27, 2020

Top 10 platforme #eLearning pentru #scoalaonline @LucianeCurator #stopcovid19

  După cum știți pe acest blog am postat Top 10 instrumente și aplicații în mai multe categorii în limba engleză . Din cauza crizei provocată de  coronavirus tot mai multe scoli incep sa implementeze educatia online motiv pentru care am decis sa revin la Curation   https://ro.pinterest.com/lucianecurator/scoala-online/platforme/ si să vă prezint 10 platforme favorite pentru școala online  cu atât mai mult sunt formator oficial Microsoft, Google, Edmodo și Glogster si am participat la mai multe webinarii organizate de Robert Pufan și Adriana Manole din partea Microsoft Romania, Gabriela din partea EOS în cadrul proiectului CRED  

@LucianeCurator
Va rog sa spuneti ce parere aveti de propunerea acesta adaugand un comentariu aici sub postare sau pe twitter.
1. În calitate de Microsoft Innovative Educator Expert pentru al IV-lea  an, am  început să utilizez această platformă cu mulți ani în urmă, dar acum Microsoft Teams este aplicația care face din platforma Office 365 pentru Educatie  pentru a lucra la distanta cu elevii fara a va simti la depărtarea fata de ei . Vedeti aici inregistrarea cu prezentarea platformei la care am fost invitat sa particip de Gabriela de la Fundatia EOS in Proiectul CRED
                 
Cu Microsoft Teams pe calculator sau pe dispozitivul mobil, puteți face următoarele:
Reuniți o echipă / o clasă
Utilizați chat în loc de e-mail.
Editați în siguranță fișiere / onenote în același timp.
Vedeți aprecierile, @mentions și răspunsurile, cu doar o singură atingere.
Personalizați-l adăugând note, site-uri web și aplicații.
Click aici pentru Microsoft Teams

2. Deoarece sunt formator Google Education am utilizat și utilizez GAFE. Google Classroom este un serviciu gratuit pentru școli, organizații non-profit și orice persoană care are un Cont Google personal. Classroom îi ajută pe cei care învață să se conecteze ușor cu cei care îi învață, atât în cadrul școlilor, cât și în afara acestora. Classroom economisește timp și hârtie și facilitează crearea cursurilor, distribuirea temelor, comunicarea și organizarea.   
Facilități                 
Classroom vine cu multe beneficii pentru utilizatori:
• Este ușor de configurat – Profesorii pot să adauge elevi direct sau să le trimită un cod de înscriere. Configurarea durează doar câteva minute.
• Economisește timp – Datorită fluxului simplu de teme, care nu implică folosirea hârtiei, profesorii pot să creeze, să verifice și să noteze temele repede și centralizat.
• Îmbunătățește organizarea – Studenții își pot vedea toate temele pe pagina dedicată, iar toate materialele cursului (de exemplu, documente, fotografii și videoclipuri) sunt organizate automat în dosare în Google Drive.
• Stimulează comunicarea – Classroom le dă profesorilor posibilitatea să trimită anunțuri și să înceapă imediat discuțiile la curs. Elevii pot să-și trimită reciproc resurse sau să răspundă la întrebările din flux.
• Convenabil și sigur – Ca și celelalte servicii G Suite for Education, Classroom nu conține anunțuri, nu folosește niciodată conținutul dvs. sau datele elevilor în scopuri publicitare și este gratuit.

3.Edmodo îi aduce pe toți actorii din comunitatea educațională pentru a ajuta elevii să aibă succes. Creând tehnologie, conținut și platforme care leagă profesorii, elevii și părinții între ei îi ajută pe toți elevii să își descopere pasiunile și să-și îmbunătățească abilitățile. Edmodo oferă cadrelor didactice instrumentele pentru a împărtăși lecții antrenante, pentru a-și păstra părinții la curent și pentru a construi o comunitate vibrantă.
Noua aplicație Edmodo a fost reproiectată din temelii pentru a vă concentra asupra modului în care comunicați cu elevii, părinții și colegii profesori . 

Facilități Edmodo
Instrumente de care au nevoie profesorii
Un flux de acasă pentru urmărirea și descoperirea resurselor de la profesorii de pe întreg mapamondul.
Toate clasele și sarcinile dvs. organizate într-un singur loc.
Trimiteți mesaje direct elevilor și părinților.
Descoperiți conținut care vă împuternicește elevii și încurajează atenția.
Cu Edmodo, puteți ajunge la fiecare elev din clasa dvs. Eleviii se pot autentifica și participa de pe orice telefon, tabletă sau computer. Facilități discuțiile cu întreaga clasă sau faceți check-in-ul individual cu mesaje directe. Ajută-ți elevii să rămână organizați cu un planificator actualizat automat.
RESURSE PENTRU PROFESORI
Partajați și descoperiți lecții și resurse noi din toată școala, districtul sau o comunitate globală. Edmodo vă face ușor să explorați conținutul profesional și tendințele profesorilor. Și fluxul de locuințe îmbunătățit înseamnă că puteți găsi zeci de resurse educaționale pentru clasă în același timp.

4.Zoom - învățarea modernă pentru elevii moderni.
Zoom ajută universitățile și școlile să îmbunătățească rezultatele studenților cu servicii de comunicații video sigure pentru săli de clasă hibride, ore de birou, întâlniri administrative și multe altele.

                        
Facilități
 Funcții îmbunătățite de colaborare
Colaborarea la proiecte și idei este ușoară cu partajare de conținut cu un clic, co-adnotare în timp real,
și tablă digitală.
Noi modalități prin care elevii se pot implica
Săli video de partajare, multi-sharing, sondaje și
chaturile de grup adaugă un nou nivel de implicare
Clase virtuale și hibride.
Oportunități de microlearning
Creați și reutilizați conținut video în videoclipuri găzduite cu ușurință, care permit studenților să învețe în ritmul lor.

5.Stormboard - organizează-ți cele mai bune întâlniri online.
Utilizați spațiul de lucru comun al Stormboard pentru a genera mai multe idei, apoi acordați prioritate, organizare și perfecționați-vă ideile pentru a vă face întâlnirile, brainstorms-urile și proiectele mai productive și mai eficiente.


Facilități
Stormboard vă ajută echipa / clasa să capteze, să organizeze, să discute, să acorde prioritate și să acționeze asupra celor mai bune idei ale acestora.
Adunarea tuturor în aceeași cameră în același timp este întotdeauna o provocare, în special pentru echipele de la distanță. Și ideile mărețe necesită adesea timp pentru a percolata.
Cu Stormboard, toată lumea este un participant interactiv, continuu. Ori de câte ori inspirația lovește, colaborează în propriile cuvinte înainte, în timpul sau după următoarea întâlnire.
Adăugați rapid notite colaborative digitale, imagini, videoclipuri, schițe și documente la Storm. Apoi organizați, comentați, votați sau atribuiți-le cuiva din echipa dvs. pentru a avea grijă.
Dacă nu știți de unde să începeți, aveți la dispoziție sute de șabloane care vă vor ajuta să vă structurați colaborarea.
După ce ați obținut ideile dvs. excelente în Stormboard, în loc să faceți o fotografie încețoșată a unei tablă, puteți exporta instantaneu în PDF, Word, PowerPoint sau Excel și să trimiteți rapoartele șefului sau colegilor dumneavoastră sau să co-editați în direct documentul corect în interiorul Stormboard!
Între întâlniri, echipa ta poate acționa continuu și crește idei. La următoarea ședință, totul este acolo pentru a vă construi, mai degrabă decât să începeți cu o tablă albă. Întâlniri care îngreunează lucrurile ... uau ... ești eroul de birou!

6.  Kialo Edu Un instrument unic pentru predarea gândirii critice
Kialo Edu este o versiune personalizată a Kialo (kialo.com), cel mai mare site de dezbatere și cartografiere a argumentelor din lume, special conceput pentru utilizarea în  clasă . Formatul său clar, vizibil convingător face ușor să urmeze structura logică a unei discuții și facilitează colaborarea atentă. Misiunea lui este de a promova discuții on-line bine motivate și, în acest scop, Kialo este recomandat pentru profesori  să îl utilizeze în cadrul orelor online.


Facilități
Folosiți Kialo pentru a ajuta elevii să ajungă la miezul problemelor pe care le discută
Pentru a-și pune cunoștințele în acțiune
Pentru a-și accentua abilitățile de raționament critic
Pentru a demonstra înțelegerea lor
Să se angajeze constructiv unul cu celălalt
Luați discuțiile în clasă online, descompuneți subiecte complexe pentru elevi și provocați-i cu noi tipuri de sarcini.

7. Blackboard  are un portofoliu vast, produsele și serviciile sunt cuprinse în predare și învățare, implicare comunitară și servicii, asigurându-se că experiența elevului este cea mai bună, atât în sala de clasă, cât și în afara acesteia.

                            Școlile trebuie să furnizeze conținut digital care să fie accesibil tuturor elevilor și membrilor comunității. Instrumentele Blackboard  de accesibilitate digitală vă ajută să creați materiale de învățare și conținut de site-uri care să fie incluse pentru toți prezentând  modele responsabile și un cadru accesibil, care facilitează tuturor vizitatorilor să găsească ceea ce caută. Părinții se pot conecta chiar la propriul tablou de bord pentru a accesa note, solduri, prezență, calendare și fluxuri de știri specifice școlii.
Economisiți timp cu sistemul nostru de notificări în masă și capabilitățile COPE sau creați o dată publicați peste tot. Administratorii pot scrie un mesaj, selecta canale de comunicare și faceți clic pe publicație pentru a trimite pe toate canalele de comunicare simultan.
Permiteți profesorilor să comunice cu părinții prin text, e-mail și telefon într-un mediu sigur, care are o supraveghere adecvată din partea administratorilor. Nicio configurație pentru profesori sau părinți, doar comunicare deschisă.
Blackboard Mobile Communications App
Cea mai importantă solicitare a părinților este de a impune informațiile despre școală către aceștia în loc să le caute. Respectă acele așteptări, trimițând părinților tăi notificări și alerte și oferindu-le acces la informații specifice, calendare și o linie de sfaturi despre siguranță.

8. PowerSchool este inima unei soluții Elearning  unificate, de management și performanță, care inspiră colaborare, învățare personalizată și inovație pentru școala dumneavoastră

             Facilități
Simplificați instrucțiunile
Cu un singur loc pentru toate resursele de învățare, profesorii economisesc timp la instrucțiuni, gradare, colectare și întoarcere sarcini.
Implicați studenții
Elevii decid cum să-și structureze spațiul și să-și demonstreze cunoștințele folosind conținut și instrumente multimedia. În plus, cu lecții interactive, cadrele didactice pot instrui schela în contexte extrem de vizuale și semnificative pentru a-i angaja pe toți elevii.
Învățare adaptată fiecărui student
Studenții au flexibilitatea de a-și demonstra învățarea în diferite moduri, construind în același timp abilități cheie ale secolului XXI. Urmăriți-i să devină creatori de conținut, rezolvatori de probleme, colaboratori de la egal la egal și editori web.
Inspirați și stimulați învățarea elevilor prin sondaje, discuții și videoclipuri antrenante. Integrați învățare personalizată și bazată pe proiecte cu proiecte wiki, un spațiu online pentru studenți să creeze, să comunice și să colaboreze între ei.

9. Mentimeter Testează cunoștințele, începe discuțiile și distrează-te cu singura platformă de prezentare interactivă de care ai nevoie pentru a ține legătura cu elevii tăi și a-ți desfășura orele online!

                                 
Facilități
Dă glas tuturor elevilor
Mentimeter dă vocea fiecărui elev și nu face decât să se audă cel mai tare din clasă. Testează cunoștințele elevilor tăi, adună feedback și roagă-i să reflecteze cu funcțiile  de sondaj live. Folosiți nori de cuvinte, întrebări deschise și multe altele pentru a începe conversațiile și a stârni idei în clasă. Elevii dumneavoastră pot răspunde folosind smartphone-urile lor.
Testează cunoștințele în moduri noi
Concursuri Mentimeter Test testează cunoștințele elevilor în moduri noi și interesante! Creați-vă propriul test sau utilizați unul dintre șabloanele prestabilite pentru a adăuga energie în clasă, păstrând accentul pe învățare. Cu animații colorate și un clasament pentru construirea suspansului, competițiile Quiz sunt perfecte pentru teste, evaluări formative sau atunci când doriți pur și simplu ca elevii să fie entuziasmați de învățare
Cu Mentimeter faceți Învățare distractivă, antrenantă și interactivă !

10. Chalck oferă  Platformă eLearning de planificare și analiză pentru școli .
Dezvoltați o hartă coerentă, aliniată standardelor pentru curriculum și instruire și primiți date de evaluare în timp real acționabile, pentru a sprijini succesul în toate etapele de-a lungul călătoriei academice a unui elev.


Facilități
Planifică planul, economisește timp în planificarea lecției
Planul inițial simplifică organizarea și reducerea timpului de pregătire pentru clasă. Accesibil de oriunde, puteți planifica lecții, aliniați la seturile de programe și gestiona programul cu ușurință. Cel mai bine este că e gratuit pentru profesori individual.
Organizeaza-te
Simplificați-vă sala de curs cu planificarea digitală a lecțiilor
Creați ușor lecții în editorul intuitiv online. Adăugați atașamente, fotografii și videoclipuri pentru a aduce lecțiile la viață. Apoi, construiți șabloane de lecție pentru a reduce timpul de pregătire și mai departe, astfel încât să puteți intra chiar în instrucțiunea dvs.
Curriculumul pe curs
Atașați seturi standard și monitorizați evoluția lecției
Găsiți sau adăugați seturile de programe locale, apoi adăugați standarde individuale la lecții. Instrumentul Progresia standardelor arată progresul curriculum-ului pentru fiecare clasă și care standarde au fost acoperite. Ține-ți clasa pe cale cu ușurință.
An după an reutilizați-vă programul sau lecțiile
Îmbunătățește-ți conținutul în loc să-l recreezi. Copiați cu ușurință un semestru anterior în noul dvs. an școlar, astfel încât lecțiile dvs. sunt gata pentru noile dvs. clase.

Am început să lucrez la următoarea postare top  10 aplicații favorite și utile pentru școala online, dar până atunci vă rog să adăugați feed-backul dumneavoastră la această postare scriind și ce alte platforme favorite utilizați acum în această criză pentru a desfășura lecțiile online .


17 comments :

 1. Va mulțumim domn profesor Lucian pentru aceasta postare. Pana acum am utilizat cu elevii WhatsApp pentru scoala online, dar după ce am citit această postare o sa trec la următorul nivel.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Incearca Kinderpedia o sa imi multumesti :) Intra pe www.kinderpedia.co - are limba romana si suport in limba romana (e romaneasca)

   Delete
 2. Eu am folosit Teams, Zoom, Mentimeter, Padlet, Google Classroom si Seesaw. MOmentan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Incearca Kinderpedia o sa imi multumesti :) Intra pe www.kinderpedia.co - are limba romana si suport in limba romana (e romaneasca)

   Delete
 3. Corina, care ti se pare cea mai tare ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Abia acum am vazut mesajul, Lucian. Mi se pare ca niciuna, din tot ce-am incercat pana acum nu contine tot ce-as vrea in acelasi loc: spre ex., acum folosesc 24Edu pt. la scoala, care contine si pachetul Office 365, de unde poti descarca Teams. Teams, la partea de video, nu poti vedea decat 4 copii in live, restul ii vezi doar cand vb., Zoom-ul descarcat tot in Teams, da de multe ori eroare si atunci il folosesc separat. Mi se pare ca toate platformele au cate ceva in comun, dar niciuna nu contine tot. Eu as vrea ca intr-o singura platforma sa pot face video, sa fac teste interactive in timp real(pt.asta folosesc spre ex.Kahoot, Socrative mai nou), sa pot incarca materiale, sa pot trimite link, s.., sa...., sa..... Dar este ok. Si am testat cateva. Vreau sa incerc si Livresque sa vad ce optiuni are.

   Delete
 4. Ca aplicatii au si versiunea pt limba româna? multumesc

  ReplyDelete
  Replies
  1. www.kinderpedia.co - are limba romana si suport in limba romana (e romaneasca)

   Delete
 5. Eu sunt foarte mulțumită de Edmodo (cu excepția notificărilor care îmi apar cu întârziere 🤔)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Incearca Kinderpedia o sa vezi o diferenta fata de ce e pe piata :) Intra pe www.kinderpedia.co - are limba romana si suport in limba romana (e romaneasca)

   Delete
 6. În afară de Google Classroom, nimic. IT-istii noștri nu prea s-au gândit la România. Uite, Edmodo este în limba croata. Nici măcar Apache Office nu este în romana. Ca nici multe altele. Ne mai miră?

  ReplyDelete
  Replies
  1. www.kinderpedia.co - are limba romana si suport in limba romana (e romaneasca)

   Delete
 7. Incercati LIVRESQ (www.livresq.com). Este singura unealta cu care puteti crea lectii online care sa contina texte, poze, galerii, video, teste etc. Si nu necesita cunostinte de programare. Nu mai zic ca este data licenta moca pentru profii din Ro (fiind si aplicatie romaneasca). Sunt o gramade de "platforme" acum, doar ca trebuie de fapt CONTINUT pentru toate si LIVRESQ este singura unealta cu care puteti face ceva bogat in resurse rapid, care sa mearga pe orice device si sa fie si interactiva.

  ReplyDelete
 8. Ați incercat Adservio? Mie mi se pare ca înglobează tot ce avem nevoie.

  ReplyDelete
 9. Bună ziua,

  Aș vrea să vă prezint website-ul nostru:

  https://voxvalachorum.ro/

  A fost creat în martie 2020 și pune la dispoziția elevilor sute de materiale gratuite pentru pregătirea lor. Printre aceste materiale se numără fișe de lucru, articole teoretice și foarte multe teste online. Deja ne bucurăm de un public destul de consistent, iar profesorii, elevii și părinții se arată încântați de munca noastră.

  Florin Gherheș

  ReplyDelete

CC3.0

Creative Commons License
MY RESEARCH AND TOP 10 WEB 2.0 TOOLS IN XXI CENTURY EDUCATION by Duma Cornel Lucian is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.
Based on a work at http://teacherluciandumaweb20.blogspot.com/.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://xeeme.com/Lucianecurator/.

Featured Post

For #notatiste15 : Top 100 presentations #elearning #edtools and #ipad apps to emaze a global audience like #iste2015

Between 28 june and 1 july in PHILADELPHIA, USA  is organized ISTE’s Annual Conference and Exposition  https://www.isteconference.org/201...

Curation Restart Education Project

Now CRED project on MentorMob

Create your own Playlist on MentorMob!

Labels

curation top 10 social media #edtech20 project elearning twitter GlogsterEdu PLN education startup ipad mlearning conferences presentations top 100 #eddies Facebook Pearltrees Top 20 global conference #edtech20 Twitter Tools for Fun cool site series flavors.me microsoft scoopit Christmas greetings Edublog Awards Euneos European Schoolnet Happy New Year Learning2.0 Smile Project YouTube cred diigo gizapage glogster edu google plus happy Christmas mooc news pinterest research tools tweetcloud web 2.0 wordle #PLN #co11 #edtools #euneoscourses 2010 2011 Blogger Edublog Awards 2011 Edublog Awards 2013 GMail Google Maps Gr8 free beautiful on-line cards Happy new year 2011 Khan Academy Knowledge Nativity Onetruemedia Stuplefix Studio TEACHER LUCIAN DUMA SHARING KNOWLEDGE USING TOOLS AND APPLICASIONS WEB 2.0 USING NETVIBES Training Virtual round table conference 2010 #VRT10 Web 2.o and Social Media in Education WiZiQ XXI Century Education about.me applications apps blippar capture to the cloud cloud dropbox eSafety edX edtools elearningeuropa evernote evo free project in the clouds friendfeed global education conference 2010 google classroom google drive google wave knowledge ipad competition iste iversity justcloud learnist list.ly livebinders mit network rockmelt schools social media hub socl symbaalooedu tag clouds tagxedo wordmosaic wordsift zeropc #5yrs #CFHE12 #PLN and new . #edtech20 #aplanet #edtech20 blog #edtech20 videos #mmvc11 #startupeuchat 2010 - European Year for Combating Poverty and Social Exclusion 2012 2012 year in review 2013 2013evo 2014 2nd newsletter 5000 followers . 8 mars Ahead Amazon Ambasador AtmosphEuropa Contest European Parliament -Bruxelles București Christmas Christmas story Christmas tree Chrome Curation Restart Education Project DandyId DellChallenge Different Dimdim DonutChat Dublin E-learning EUROPEAN YEAR OF CREATIVITY AND INNOVATION Edublog Awards 2010 Edublog Awards 2012 Education Blog Awards 2011 Elluminate - learncentral Environments Europe EuropeDay Expert Flashmeeting Flixtime Foursquare GTA Genially GoToWebinar Google Gr8 twitter tools part 2 Happy new year 2010 ISTE2015 Innovation Innovators Forum in Education Intel Intel Education JayCut JotPot Juxio KeenSkim Kialo Edu Learning Learning Tools Directory 2011 make by C4LPT LinkedIn Masher Meebo Moodle Moviemakeronline Mundo NMC Horizon Report Europe 2014 Schools Edition Nativity digital story New Era Teaching and Learning Next Edu Guru Ning - social network across the world Online Teaching and Learning OpenEduEu P2PU Personal PowerSchool Prezage Prezi Primary Technology RED Resurse Educaționale Deschise Romania international project Different but equal European Parliament Seesmic Share Share this Skype Stormboard TWEETCHAT TWIT VID The Impact of Web2.0 The end of slide show  using gr8 #edtech20 alternatives Animoto Top 100 Tools for Learning 2010 TreeReach TribeGarden TweetDeck Twitterfall TwtMate Udacity VidTweeter Virtual round table conference 2010 VRT10 Vuvox Web 2.0 Innovation Web 2.0 Tools for Teachers Web2.0 Why do we connect ; Video project . #edchat Wikipedia aPLaNet addthis amazing projects announcement backtoschool bag the web bett bitcasa blackboard blog . bootlenose box brainromania brand bringpad browser bublejoy busyflow but equal " calameo canvas network carbonite cards carols Opera Timisoara Alaiul colindatorilor ce13 chalk chi.mp chime.in chirpstory cirip.ro class2go cloudworks co13 coding companycrowd competition connect.me connectededucators contest copy coursera courses creativitate cubby cx dbacrach diaspora docTrackr docs docstoc doctape documents doocuments dooid e-Skills Week 2010 teacher's guide European Schoolnet e-conference eLearning Awards 2010 easilydo easter edfuture edocr edtech edted.com efrontlearning embeded emporia esafety4eTwinnersproject etmooc etwinning eu project evo 2012 fetc flipboard flock flud free free annual live online conference on wiziq free sessions geekli.st google course builder google docs google in education google sheets google sites google slides googlect greetings grou.ps harvard highered hojoki hoverme howcast ict4eTwinners identica identyme immo.im indentyme insafe international project iste10 iste13 iste2014 jogtheweb kodu koozoo kumo launch lazyscope leader learnstreet leweb leweb startup competition leweb13 lijit lucianecurator magisto magntize makr mega memrise mentimeter microsoft research fuse labs microsoft teams mightybell millenoki mimedia montage moocs mother's day mov.io mozilla firefox my website mybloglog mydocumenta myebook new tehnologies ning network teachers education new twitter newsletter nexi.me ning notatiste notatiste15 offer official website online courses ooVoo paper.li parablu passover ping.fm platforme plenk2010 plotter plurk portal ppt present.me prezentări prize project qwerly reel reflections reform retaggr revisit romania saferinternetday screenr bubbletweet scrible second life second life Efquel semantic . curation semantic web 30 shareaholic sid11 sid2012 simbound skills skillshare skydrive skype in education smarchive snipdocs social networking socialmedia spindex springpad stiky note storage storify studyhall surdoc sxsw sxsw13 symposyum tabletscourse tagul tcdisrupt teachers teachers education tech conference teleportd tempo themeefy thepitch tool toolbar top 100 tools for learning top 50 it blogs top 500 trapit treehouse tweet deck twine twitter parade udutu vibop videos vimention visible tweets vizify vlix voxer wallwisher watchup infoactive web conference web20education website websummit websummit2013 wepapers wevideo wiki wishes worditout workface worldwide xee.me xtranormal yappem younity zerply zohoshow zoku zonga zoolz zoom Întâlnire

Subscribe To My Podcast

Total Pageviews